Veulens 2015

24 april 2015
Wahida liet ons 8 dagen langer wachten, maar tegen het einde van de avond werd haar gedrag zo anders dat we besloten om maar niet naar bed te gaan. Tegen de klok van 01.00 uur werd haar merrieveulen geboren. J’aime la Vie is de eerste nakomeling van Elegant van de Bloemhof.

26 april 2015
Ayashna liet ons een kleine 2 weken wachten, maar zij veulende zonder problemen op zondagochtend. Ook voor haar een merrieveulen. Jillz heeft als vader Sondergards Mac.

1 mei 2015
Daphne had vorig jaar een lastige bevalling doordat 1 pootje terug zat. We hielden haar nauwlettend in de gaten en op donderdagavond rond 22.30 uur hing er een beetje hars aan haar kleine uier. Ook deze keer besloten Joop en Rieky om te waken. Tegen 01.00 begonnen de persweeën, maar we vonden het vrij lang duren. Verdorie weer een pootje terug. Het pootje zat dubbel en klem in het bekken, met behulp van de dierenarts werd om 01.50 uur een merrieveulen geboren. Issey Miyake is een dochter van Diego Beauty van stal van Hedel.

2 mei 2015
Baha was op 2 mei uitgerekend maar tekende helemaal niets, geen uier niets. Op zaterdagochtend troffen we haar in de wei. Haar veulen kwam niet snel genoeg en na op voelen constateerden we dat het hoofdje dubbel zat. Onze buurman heeft het veulen in de goede positie kunnen leggen, maar helaas heeft hij het niet gered. Baha is na haar verdriet gelukkig weer helemaal in orde.

8 mei 2015
Bright Flower liep nog achter in de wei, ik vond haar dusdanig verandert dat ze mee naar voren werd genomen en haar intrede deed in het “veulen” weitje. Om 21.00 begon ze aan de marathon en om 23.50 uur werd haar zoon geboren. Igor heeft eveneens Diego B. als vader. Deze blije gup wist niet zo goed waar hij moest drinken, dus hebben we hem op weg geholpen met een flesje. Hij heeft uiteindelijk zelf de melk bar gevonden.

10 mei 2015
Nora, altijd een geval apart, ze harst al een dag of 10 voordat het veulen wordt geboren, dus aan de melder. Haar uier werd steeds harder en groter, maar nog steeds geen veulen. Op zondagavond liet ze haar melk lopen, dit kan echt niet lang meer duren. Inderdaad om 21.15 uur werd eindelijk een merrieveulen geboren. We zijn blij met deze gitzwarte dame, haar naam is Isla Margarita. Weer een dochter voor Diego B.