Premiekeuring 2015, druk en zeer tevreden.

Op 2 en 3 oktober jl. vond weer de jaarlijkse premiekeuring plaats in Heteren. Wat een geluk met het meer weer en dus kon er buiten worden gekeurd. Dit jaar maar liefst 16 pony’s opgegeven; uiteindelijk zijn er 14 in de baan verschenen.

Op vrijdag van start met de jeugd.
Helianthe beet de spits en kwam op een nette 3e plek met premie. Helianthe werd aan het einde van de keuring verkocht. Daarna was het de beurt aan Hakuna Matata één van onze favorietjes . Zij pakte de kopplaats, uiteraard met premie.
Her Majesty kwam in een kleine rubriek maar wist ook een kopplaats te halen.
Onze enige twenter Glennis liep op een mooie 2e plaats.  Alle jeugd dus in de top 3 met premie.

Daarna volgde de kampioenschappen, het was Hakuna Matata die de titel jeugdkampioen middenmaat kreeg toegewezen. Dat was een mooie afsluiting van de 1e keuringsdag op naar de zaterdag.

Als eerste de veulens; Issey Miyake, Igor, J’aime La Vie, Isla Margarita en Jambalaya kregen allen een oranje lintje. J’aime La Vie haalde een kopplaats en werd uitgeroepen tot reserve veulenkampioen overige maten.

Voor de pauze werden de kampioenen van de vrijdag geshowd dus mocht Hakuna Matata zich nog even van haar beste kant laten zien.

Even lekker pauzeren om daarna te vervolgen met de 3-jarige en oudere dieren.

Farah Diba wist met haar vrouwelijke charme ook de jury te imponeren en mocht op een 1e plaats, de zenuwen sloegen toch een beetje toe, maar Farah ontving het kleur lintje waar iedere fokker zo blij van wordt ROOD, WIT, BLAUW.
Daphne is zoals altijd nogal druk, maar mocht ondanks dat toch op kop en werd ook bekroond met een 1e premie.
Benita, wat keek ze mooi dit jaar en wat gedroeg ze zich netjes, zonder twijfel werd ze als eerste opgeroepen en mocht opstellen met ook de 1e premie.
Bright Flower een verhaal apart. 4x een 2e premie gehaald en ieder jaar zeggen we tegen elkaar dat is toch ook wel een 1e premie merrie. Dus we gaan er ook dit jaar weer voor, hebben uiteindelijk niets te verliezen. Flower werd als 2e afgeroepen, maar liet zich super zien, voor haar dan ook eindelijk dat 1e premie lint. Super blij mee. Baha mocht ook dit jaar mee en behaalde bij de oudkampioenen wederom haar 1e premie.

Snel weer de pony’s klaarmaken voor de kampioenschappen, 2 deelnemers bij de kleine maat en hierbij mocht de kleine Benita opstellen. Dan door naar de middenmaat en dat werd toch zomaar onze eigen gefokte 3-jarige Farah Diba, wat een mooi moment en wat een super fokresultaat voor Baha, haar beide dochters kampioen!!

Dit waren 2 super dagen, iedereen weer heel erg bedankt!