Nationale Kampioenschappen 2011

Omdat Baha vorig jaar jeugdkampioen werd, was het dit jaar extra spannend. Ze is nog maar 3 jaar en er waren zoveel mooie oudere merries op de keuring, waardoor ik echt niet dat verwachtte dat Baha zou winnen. Echt fantastisch dat ze tot kampioen werd verkozen. Je hoop het, je droomt ervan, maar als het dan werkelijkheid wordt is het niet te bevatten. (Citaat Paardenkrant).

Op 22 oktober jl. werd in Lunteren de Nationale Kampioenschappen georganiseerd. Een dag waarop alle kampioenen van Nederland bij elkaar komen om te strijden om die ene titel.
We reisden af met Baha en Benita (die meeging als gezelschapspony). Het weer zat ons mee, het was fris, maar droog en zonnig. We installeerden ons buiten tussen de andere pony’s en hun eigenaren.
De muziek was ook buiten goed te horen, dit kwam de sfeer ten goede.

Rond 13.30 uur waren de driejarigen aan de beurt, Baha vertrok richting de baan met nummer 147. Na het opstellen, (waarbij ze welgeteld maar liefst 20 seconden stil bleef staan) stapte en draafde ze zeer goed door de baan. Baha behaalde in haar rubriek de kopplaats.

Aan het einde van de dag werd begonnen met de kampioenschappen. In de kampioensring van de midden maten, versloeg Baha haar concurrenten en werd uitgeroepen tot Middenmaats Kampioen!

En toen….gebeurde het onwerkelijke, in de algemene kampioensring wist Baha de kampioenen van de minimaat, kleine – en grote maat achter haar te laten.

Onze Baha is de Nationale Kampioen van 2011!!