Veulens 2018

 

 

Veulentijd, de mooiste, maar ook de meest spannende tijd van het jaar voor een fokker…….Op stal de Elsthof verwachten we dit jaar maar liefst 6 veulens. Waar we naar uitkijken zijn natuurlijk de eerste nakomelingen van Grand Prix. Inmiddels zijn de eerste 2 geboren en zijn we zeer tevreden over deze veulens. 

  • Saletha is altijd erg op zichzelf en veulent dan ook het liefst alleen en ook dit jaar wist ze ons weer te verrassen. Haar merrieveulen werd een dag of 10 te vroeg, op 4 april jl. geboren. Nog nat en nog niet kunnen staan troffen we deze dame aan in de stal.  Alles is weer goed verlopen. 

 

  • Her Majesty verwachtte dit jaar haar 1e veulen, na 17 dagen te hebben overgelopen werd in de late avond van 1 mei haar knappe hengstveulen geboren. De bevalling verliep erg moeizaam, en duurde erg lang. De merrie bleef de dagen erna traag en leek niet volledig te herstellen. Zij bleek inwendig toch beschadigd te zijn. Na dagelijks een flinke dosis pijnstilling, penicilline en inwendig zalven is zij aan de betere hand. Haar veulen doet het gelukkig erg goed. 

 

  • Farah liep dit jaar maar liefst 3 weken over, maar op Moederdag vond ze het tijd om zich van haar kind te verlossen. Een red bag was wat we aantroffen, nog nooit eerder meegemaakt, maar we wisten dat haast was geboden. Je hebt 7 minuten de tijd om het veulen te verlossen zonder dat het zuurstof gebrek krijgt. Dit verliep gelukkig voorspoedig. Om 7 uur ’s ochtends werd haar dochter geboren. Diego is de vader van dit kleine, maar stevige veulen.

 

  • Op 2e Pinksterdag was het de beurt aan Ayashna. Haar merrieveulen kwam super snel ter wereld. De merrie bleef echter lang aan de nageboorte staan, waardoor er toch een kleine baarmoederontsteking is ontstaan. Gelukkig knapte ze na een kuurtje antibiotica weer snel op. 

 

  • Wahida meldde zich in de vroege zaterdagochtend, een prima geboorte, een stevig hengstveulen voor haar.

 

  • Dan nog onze Glennis de laatste in de rij en voor het 1e veulen, het uier was niet groot maar wel erg hard en ze harstte flink, dat werd dus niet naar bed. Het duurde even voordat alles was opgerekt maar uiteindelijk werd daar dan een pikzwart merrieveulentje geboren. Haar vader is Garant v.d. Mortel en Glennis is super blij met haar.