Premiekeuring 2018

Afgelopen weekend was het dan zover, de premiekeuring. En wat het duurde het deze keer weer lang voordat het eindelijk 5 en 6 oktober was.  Gelukkig gaven de weergoden mooi weer aan en is het altijd al een feestje als de keuring buiten kan plaatsvinden. Wat een super mooi terrein. Het grasveld ligt er altijd fantastisch bij. Op vrijdag dus de jeugd, met maar 2 pony’s naar Heteren. Beide twenters werden vlot geprimeerd met een kopplaats voor Katniss Everdeen. Met haar dus op naar het kampioenschap, en ja hoor ze werd uitgeroepen tot jeugdkampioen in de middenmaat. Mooie afsluiting van deze ochtend, gauw richting huis waar we nog genoeg te doen hebben voor de zaterdag.

De dag begon met de eerste Grand Prix veulens. Melrose beet het spits af, ze is al van april dus al een hele dame. Ze liet zich super zien, wel wat geglibberd op dat nog natte veld, maar desondanks werd dat toch een kopplaats met premie voor haar. Manchester volgde daarna maar kreeg helaas geen premie, hij had erg veel last van de gladheid en de “nieuwe” indrukken en dat kwam zijn achterstap niet ten goede. Helaas.

Op naar onze “mini” ons nakomertje werd eind juli geboren en zat nog in het wolhaar, ook zij kreeg helaas geen premie. Deze hadden we echter niet aan zien komen. 

 

Nog voor de pauze waren de 3 jarige aan de beurt. J’aime la Vie behaalde een 1e premie. En met deze 1e premie is moeder Wahida preferent geworden.

Hakuna Matata, wat keek ze mooi, en wat showde ze zich in de baan. Op kop in haar rubriek met ook een 1e premie.

Her Majesty kreeg wederom een 2e premie.

Op naar de kampioenschappen met Hakuna Matata en yes, vorig jaar beste 3 jarige en nu  kampioen bij de middenmaat! Als jaarling werd ze al jeugdkampioen in die maat en nu een mooi vervolg. Maar Hakuna vond het nog niet genoeg, blijkbaar wilde ze niet onder doen voor haar moeder en dus nam ze maar al te graag de titel Algemeen Dag kampioen mee naar huis. Wat een topprestatie voor deze nog maar 4 jarige merrie.

Dan komen we toch weer uit bij Baha. Ook nu weer een dochter en kleindochter die op vroege leeftijd al succesvol zijn in de keuringsbaan. Wat een bijzondere merrie voor onze stal met een speciaal plekje in mijn hart!

Ondanks dat we het soms niet eens waren met de plaatsing en de primering kijken we toch terug op een fijn weekend. Maar dat zou niet zo zijn geweest zonder de fijne mensen om ons heen. Mensen die voor dag en dauw komen helpen om de pony’s te laden. Je helpen met het klaarzetten van de pony’s, de pony’s voorbrengen en ervoor zorgen dat ze de juiste woorden op het juiste moment zeggen. Dank daarvoor! Jullie zijn fantastisch!

Ik zeg “Hakuna”
Ik zeg “Matata”