Premiekeuring 2016, wat een dag.

Afgelopen zaterdag 1 oktober was dan eindelijk de premiekeuring “Midden Betuwe”. De zomer duurde lang en was erg droog, niet altijd makkelijk om dan de pony’s in de juiste conditie te houden, we zijn altijd erg (misschien wel te)  kritisch en dan ben je niet gauw tevreden. Maar wat liep het fantastisch. Ieder jaar denk je het kan niet beter, maar ook dit jaar mogen we weer zeggen dat Stal de Elsthof zeer succesvol was.

De keuring was ook dit jaar buiten, af en toe een paar druppels, hopen dat het niet erger zou worden. We namen deel met 14 pony’s een hele drukke ochtend, want in bijna iedere rubriek zat wel een pony.
Kadanz beet het spits af, vanaf het moment dat hij geboren is het een best veulen en wat heeft hij zich goed ontwikkeld. Kopplaats met premie voor Kadanz. Onze kleine Kokomo waardeerde zich in draf op en liep op een nette 2e plaats. Katniss Everdeen is nog wat klein gebleven en werd uitgeselecteerd, dit pakte voor haar goed uit ook een kopplaats voor deze dame.  Dan alweer het laatste veulen, Kon-Tiki Rose ook voor haar een 2e plaats. Voor allemaal een premie.
Daarna meteen door met de jeugd, voor ons de enters Issey Miyake en Jambalaya samen in 1 rubriek. Zo wat maakte Issey zich mooi en wat een super beweging liet ze daar even zien, zij werd dan ook op kop geplaatst met Jambalaya er meteen achter. Jillz werd van de middenmaat verplaatst naar de kleine maat en kwam daarmee samen in de rubriek met Isla Margarita. Jillz mocht op kop en Isla erachter, dat ging lekker. Ons laatste jaarling J’aime La Vie zit nog niet helemaal mooi in haar behang, maar wist toch te overtuigen en dus ook een kopplaats voor haar.

Door met de twenters, Hakuna Matata was de laatste week een beetje uit haar doen en dat was te zien op de keuring, ze wilde wel maar op de een of andere manier kwam het er niet uit. Een 2e plaats voor haar, waar we tevreden mee zijn. Her Majesty onze sul, was nu onuitstaanbaar, wilde niet stilstaan voor de jury, bleef maar springen en steigeren, grrrrr…… Stappen en draven deed ze gelukkig wel goed en dus voor haar ook een 2e plek.  Mooi ook voor alle jeugd een premie.

De lange ochtend werd fantastisch afgesloten met Kadanz als de veulenkampioen, Issey als jeugdkampioen kleine maat en  J’aime La Vie jeugdkampioen grote maat. Toen nog even het algemeen jeugdkampioenschap en dan zie je dat kleine jaarling stappen als een grote. Issey mocht in het midden opstellen als de Algemeen jeugdkampioen!!

Eindelijk pauze, gauw de merries met veulens en de jeugd wegbrengen en tussendoor ook nog foto’s maken bij Leontien. Na de pauze verder met de 3-jarige merries. Onze Glennis had bij de stamboekopname in het voorjaar een hoge score, maar dat zegt natuurlijk niets. Ze was de hele zomer erg dik en is helaas ook niet drachtig geworden. Toch waren we trots op het eindresultaat, onze inspanningen die we extra op haar hebben losgelaten werden beloond met een kopplaats met 1e premie en uiteindelijk werd ze Beste 3-jarige.
He he, in de 10 rubrieken die volgden geen pony’s van Stal de Elsthof, dus nu echt pauze.  Nog 2 kroonmerries te gaan.
Benita was al 2x kleine maat kampioen geweest, ze had dit jaar geen veulen en ook zij was in topvorm vonden we zelf. Zij kwam in een kleine rubriek en kwam weer op kop met een 1e premie.  Wahida keek dit jaar ook erg mooi en ook zij mocht op kop en ontving ook de 1e premie.

Op naar de kampioenschappen, zou het Benita ook dit jaar weer lukken, kon zij haar titel verdedigen. En ja hoor, daar stond ze dan weer in het midden voor de 3e keer kleine maat kampioen. Maar daar bleef het dit jaar niet bij. Benita mocht dit jaar de hoogste eer behalen, zij werd uitgekozen als Dagkampioen en Ere-Kampioen. Wat een topresultaten.  Iedereen die heeft meegeholpen aan deze zeer bijzondere dag nogmaals enorm bedankt.