Veulens 2014

Hengstveulen voor Nora x Vesper

Met Nora maakten we de afgelopen 2 jaar mee dat haar veulen niet goed zat, vorig jaar is haar veulen dan ook niet levend ter wereld gekomen.
Onze dierenarts vertelde ons dat Nora erg snel perst en dat het veulen niet voldoende tijd krijgt om te draaien. Aangeraden werd om een kleinere hengst te gebruiken.
We besloten om Nora naar Stoeterij Buitenzorg te brengen zodat ze daar onder begeleiding van dierenartsen kon veulenen. Dat is prima gelukt want op zondagavond 11 mei is Hot Shot geboren. En wat is Nora blij met haar kind.

Merrieveulen voor Baha x Bonants

Telepathie??
Op zaterdagochtend 10 mei werd Rieky om 5.30 uur wakker en besloot om maar eens uit het raam te kijken.
Baha was onrustig en om 6.00 uur werd haar veulen geboren. We noemen haar Hakuna Matata.

Merrieveulen voor Bright Flower x Iwan

Flower was al de hele dag onrustig maar kon het rond 18.00 uur toch echt niet meer ophouden. Na een gelukkig, makkelijke bevalling werd Helianthe (betekent Bright Flower) geboren.

Hengstveulen voor Daphne x Vanity

In de ochtend van zondag 4 mei werden we met veel kabaal gewekt door Joop.
Daphne was aan het veulenen achter in de wei. 1 pootje van het veulen zat terug, uiteindelijk is hij met wat hulp gezond ter wereld gekomen. Deze bruinbonte heet Humphrey.
Zo heb je twee veulens op 1 dag, op naar de volgende. Wanneer het weer beter wordt volgen de foto’s.

Merrieveulen voor Wahida x Caz

Wahida liet ons erg lang wachten na 22 dagen over te hebben gelopen werd in de vroege avond van 29 april eindelijk haar veulen geboren.  We zijn erg content met dit statige merrieveulen. We hebben haar de exclusieve naam
Her Majesty gegeven.