Wahida preferent

Predicaten zijn voor een fokker belangrijke graadmeters voor de kwaliteit van hun merrie.
Als een merrie het predicaat preferent heeft behaald, hebben haar nakomelingen goed gepresteerd op de keuring. Een belangrijk predicaat voor een merrie waar mee gefokt wordt, omdat een preferente merrie heeft bewezen nakomelingen voort te brengen met een goed exterieur.

Wahida werd geboren op 30 april 2005.

Zij behaalde in eigendom van Fred Willems te Helmond de volgende successen:
– Grotemaats Kampioen 2010, premiekeuring Midden Brabant
– Algemeen Dag kampioen 2010, premiekeuring Midden Brabant
– Ere kampioen 2010, premiekeuring Midden Brabant

In 2013 werd Wahida aangekocht bij Fred Willems te Helmond.

2014: werd op Stal de Elsthof een merrie veulen geboren. Her Majesty, zij werd in dat zelfde jaar reserve veulenkampioen en behaalde in 2019 een premie.

2015: werd wederom een merrieveulen geboren J’aime la Vie, ook zij werd reserve veulenkampioen. J’aime la Vie werd als jaarling jeugdkampioen grote maat en ook als twenter werd zij jeugdkampioen grote maat en daarbij ook nog eens algemeen jeugdkampioen. Ook zij is bekroond met de 1e premie.

2016: werd een kanjer van een hengstveulen geboren Kadanz. Hij werd veulen kampioen overige maten.

2017: wederom een hengstveulen, Locomotion, ook hij werd reserve veulenkampioen.

Bovenstaande nakomelingen die op Stal de Elsthof geboren zijn hebben een groot aandeel in het Preferent schap van deze mooie en goed fokkende merrie.

Aangezien we 2 mooie dochters van Wahida hebben lopen en we helaas niet alles kunnen houden, maken we collega fokker Wim Bergs blij met deze preferente merrie! We wensen Wim veel succes met Wahida.

Her Majesty
J’aime la Vie
Kadanz
Locomotion